2008. június 21., szombat

A világ legerősebb apja

A Hoyt családról szól ez a videó, a weblapjuk: www.teamhoyt.com. Holland városka, Massachusetts, USA a lakhelyük. Az apa a videón 60 évesen az Ironman = Vasember versenyen vett részt a fiával, aki agyparalízissel született.
A férfi nem úgy látta a fia betegségét, mint egy akadályt, keményen edzett - a fiával együtt - éveken át, míg elérkezett a próba ideje. Ez a megmérettetés erős embereknek való... Emberek nagy győzni akarással, igazán erős elhatározással. Befejezni az Ironman-t tényleg emberfeletti.



A megmérettetés 3 részből áll és szinte mindig hajnalban kezdődik:
1. Úszás tengerben vagy tóban, kb. 4 km-es szakaszon (a reggeli hidegben)
2. Az úszás befejezése után biciklire ülni, letekerni mintegy 180 km-t megszakítás nélkül, hegynek fel és le.
3. A kerékpározás után jön a maraton, 42.5 km, ami testileg, de főleg lelkileg egy rettenetesen nehéz próba.

A világbajnokok kb. 8 óra 15 perc alatt fejezik be. Egy mexikói, a tavalyi résztvevők között az elsö Ironman-jét 12 óra 8 perc alatt fejezte be.
Az ausztrál, aki ennek a történetnek a főhőse, hihetetlen, de mintegy 17 óra alatt fejezte be. Az autópályák, pályák stb. normálisan nincsenek lezárva a helyiektől, az élet zajlik tovább, de ezt a próbát látván, és tudván, hogy kik a résztvevők, lezártak mindent a megmérettetés befejezéséig, éjszakába nyúlva.

A legszebb és a legmeglepőbb ebben az emberben - és mind, aki ilyen jellegű rendezvényen vesz részt -, hogy sokkal erősebb mentálisan, mint fizikailag. Sikerült befejeznie a fiával, ami igazán motiváló és nagyszerű.

Nincsenek megjegyzések: